هاردآنادایزد
این روزها همه ما در جریان این زندگی پر شتاب و صنعتی به اهمیت سلامت غذا در حفظ سلامت جسمی و روانی خود پی بردیم و متوجه شدیم که ریشه بسیاری از بیماری های خطرناک در “عدم سلامت” غذای مصرفی ما نهفته است .
متخصصان و پژوهشگران علمی و پزشکی در سال های اخیر به این نکته رسیدند که برای تضمین سلامت غذا، فقط کیفیت و نوع مواد اولیه دارای اهمیت نیستند، بلکه یکی از عوامل مهم بروز بیماری های مختلف در بدن ، برخی از ظروف پخت و پز آشپزخانه است ،این ظروف ، به تنهایی می توانند غذای پخته شده را مسموم نماید و یا در دراز مدت بر اثر کنده شدن روکش و یا ترکیب جنس ظرف با غذا ، عامل بروز بیماری های مختلف در بدن شوند. از طرفی بهداشتی بودن ظروف پخت و پز در طبخ غذای کودکان از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است، چرا که بدن کودکان در سنین رشد حساسیت بیشتری نسبت به آلودگی های غذا از خود نشان می دهد.
محققان سال ها به دنبال فرمولی خاص جهت ساخت ظروفی بودند که بدون هیچ نوع روکش ، رنگ ،لعاب و حتی تفلون باشد تا در کیفیت غذای پخته شده هیچ نوع تاثیری به همراه نداشته باشد.
ظروفی که حتی وقتی با سیم ظرفشویی شسته می شوند عمرشان افزایش یابد و از حیث طول عمر و مدت زمان استفاده از ظروف، بسیار مقرون به صرفه باشند (بیش از 10 سال)
این محققان از یک تجربه موفق در ساخت بدنه هواپیما کمک گرفتند : فرآیند هاردآنادایزد یا کارال.
در حدود سال ۱۹۴۰ ، ایالات متحده آمریکا تکنولوژی هاردآنادایزد (اکسید سخت آلومینیوم ) را بر روی قطعات و کامپننت های هواپیما مورد استفاده قرار داد و در سال ۱۹۸۷ جهت جلوگیری از مصرف آلومینیوم و روکش مواد پلیمری مانند تفلون در ظروف آشپزخانه،این صنعت در ساخت ظروف آشپزخانه مورد استفاده قرار گرفت.
ظروف هاردآنادایزد کارال ، هیچ نوع لایه و روکشی ندارند ، طعم غذا را تغییر نمی دهند و مواد مضری از خود به غذا پس نمی دهند. جایگاه اول صرفه اقتصادی را به خود اختصاص داده است، زیرا عمر ظروف هاردآنادایزد بیش از ده سال بوده و در طول این مدت هیچ نیازی به بازسازی و ترمیم ندارند.
به دلیل انتقال یکنواخت و سریع حرارت، به هیچ وجه انرژی رسیده به ظرف از طریق شعله گاز هدر نمی رود و راندمان حرارتی 3 برابری نسبت به ظروف رایج در بازار در این ظروف دیده می شود بنابراین نیازی به استفاده از شعله زیاد جهت پخت و پز نبوده و به راحتی می توان با استفاده از یک سوم شعله نسبت به ظروف متداول اما با مدت زمان یکسان، غذا را طبخ نمود.
به خاطر این موارد است که ظروفی که با این تکنولوژی تولید می شود مورد تأیید اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ آلمان، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، سازمان ملّی استاندارد، جامعه مخترعین و مبتکرین و سازمان ملّی استاندارد بریتانیا قرار گرفته است.
ابتدا ایالت متحده امریکا و بعد آلمان تولید و عرضه این نوع ظروف را در دنیا آغاز کردند و از سال 1374 هجری شمسی شرکت کارال توسط دانشمند ایرانی دکتر سید مهدی میرمحمد صادقی و کارگران و متخصصان توانمند خود، تولید ظروف آشپزخانه هارد آنادایزد را در ایران رسماً آغاز نمود و ایران را به عنوان سومین کشور تولید کننده این ظروف به دنیا معرفی و این ظروف را در دسترس هموطنان عزیز قرار داد.
این شرکت موفق ایرانی قادر است سالیانه بیش از 500 هزار قطعه ظروف آشپزخانه تولید کند و در حال حاضر بیش از ۳۰ نوع ظرف با سایز های متنوع به بازار عرضه کرده است . شرکت کارال تنها تولیدکننده ظروف هاردانادایزد در خاورمیانه بوده و در ایران دارای نشان ملّی استاندارد می باشد.
سوپر هارد آنادایزد
ظروف سوپر هارد آنادایزد سری پریمیوم کارال، نوآوری جدید و به روز شرکت کارال بوده که پس از ۴ سال تحقیق مستمر توسط محققان و مهندسین این مجموعه طراحی و به مرحله ی تولید رسیده است. جنس “سوپر هاردآنادایزد” ، علاوه بر ویژگی های هاردآنادایزد که ٢٠ سال پیش توسط دانشمند و محقق ایرانی”مرحوم دکتر سیدمهدی میرمحمدصادقی”ثبت و اختراع گردید ، دارای 6 برتری اصلی مازاد نیز میباشد که هر فردی را علاقه مند به آشپزی در این ظروف میکند!
از جمله تغییرات صورت گرفته می توان به موارد زیر اشاره نمود :
-افزایش کیفیت هاردآنادایزد:
با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در روند تولید، کیفیت آنادایزینگ در محصولات جدید کارال افزایش یافته است و مقاومت ظروف را به میزان چشمگیری افزایش میدهد.
-بهبود کیفیت حالت نچسب ظروف:
در نتیجه ی افزایش کیفیت فرآیند هاردآنادایزد در محصولات جدید و همچنین تغییر سیستم پالیشینگ داخلی، میزان نچسب بودن ظروف تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
-ایجاد پرداخت ویژه ( Dark Polishing ) در مرحله نهایی:
این سیستم که یکی از پیشرفته ترین سیستمهای پولیش در صنایع روز دنیا به حساب میآید توسط متخصصین و هنرمندان شرکت کارال بومی و راه اندازی شده است. در این روش ظاهر و کیفیت بدنه ی خارجی محصولات همانند ظروف روز تولیدی در اروپا و آمریکا پرداخت می گردد که حاصل آن ایجاد مقاومت بالاتر در اثر مواجهه ظروف با اجسام خارجی غیر متعارف و همچنین ظاهری شکیل و جذب کننده است.
-طراحی مطابق با استانداردهای بینالمللی:
از اصلی ترین تغییرات ظاهری که در ظروف سوپر هارد آنادایزد سری پریمیوم کارال اتفاق افتاده است ، تغییر در طراحی بدنه و شیپ این ظروف بوده که بر اساس آخرین دستاوردهای صنعت ظروف آشپزخانه در ایالت متحده و اروپا میباشد و از نظر شکل ظاهری آن را در رتبه ی زیباترین ظروف در بین ظروف تولید شده در ایران و خاورمیانه قرار داده است.
-تغییر در دستگیره ها و رودری:
بهبود کیفیت کلیه ی دستگیره های ظروف سوپر هاردآنادایزد سری پریمیوم از جنس باکالیت فشرده با ویژگی لمس نرم که حاصل آن افزایش زیبایی و طول عمر دستگیره ها در این سری می باشد.
-بهبود قطعات جانبی :
از اصلی ترین معضلات بهداشتی در ظروف پخت و پز ، حاشیه و فضای مابین زه استیل و پیرکس درب ظروف بوده که محل اجتماع باکتری ها و مواد غذایی فاسد شدنی می باشد.
با طراحی جدید گروه تحقیق و توسعه کارال، بهترین کیفیت در ظروف پیرکس همگام با حذف معضل عدم بهداشت در حاشیه فضای استیل و پیرکس ، ایجاد، و جهت رفاه حال مصرف کنندگان ، در سری پریمیوم قرار گرفته است.
گردآوری : دپارتمان تحقیق و توسعه کارال
4 دیدگاه در “تفاوت هاردآنادایزد و سوپرهاردآنادایزد”
سلام میخواستم بپرسم در سری سوپر هارد آنادایز ماهیتابه سایز 34 رو ندارین؟ممنون میشم پاسخ بدین
با سلام
خیر، سایز ماهیتابه سوپرهاردآنادایزد 28 می باشد.
سلام سوپر هارد ها رو کی موجود می کنید ؟
سلام دوست عزیز
هفته آینده موجود میشه