طرز تهیه خورشت قیمه نثار قزوین در ظروف کارال
مواد لازم برای طرز تهیه خورشت قیمه نثار قزوین در ظروف کارال :
مواد لازم | مقدار |
برنج ایرانی | یک کیلو |
گوشت گوسفندی بدون چربی (قیمه ریز شده) | 500 گرم |
پیاز بزرگ (خلال شده) | یک عدد |
خلال بادام | یک پیمانه |
خلال پسته | یک پیمانه |
پیاز داغ خشک | یک دوم پیمانه |
زعفران (حل شده در آب غلیظ) | یک چهارم پیمانه |
زرشک | یک چهارم پیمانه |
رب گوجه فرنگی | یک و نیم قاشق سوپخوری |
زردچوبه | یک دوم قاشق چایخوری |
چوب دارچین | 2 قطعه 5 سانتی متری |
هل سبز | 3 عدد |
پودر زیره سیاه | یک چهارم قاشق سوپخوری |
کره | 200 گرم |
خلال شیرین شده پرتقال یا نارنج | به دلخواه |
طرز تهیه خورشت قیمه نثار قزوین در ظروف کارال :
برنج را از شب قبل شسته و با آب نمک خیس کنید. قابلمه کارال را روی شعله قرار داده بعد از گرم شدن 50 گرم کره و 2 قاشق سوپ خوری روغن مایع را اضافه کرده پیاز خرد شده را اضافه نمائید و کمی سرخ کنید در ادامه گوشت را اضافه کرده و تفت دهید پس از آن زردچوبه ، چوب دارچین و هل را اضافه کرده بعد از یک دقیقه سرخ کردن رب را اضافه کنید، کمی که رب را تفت دادید و رب خوش رنگ شد چهار پیمانه آب به ظرف اضافه کنید و اجازه دهید آب خورشت جوش آید. در این زمان در ظرف را بسته حرارت را کم کرده و برای یک ساعت یا تا زمان پخته شدن گوشت، پخت را ادامه دهید. در این بین برنج را آماده کرده، خلال بادام را شسته و با گلاب خیس کنید.
در آخر پودر گل محمدی را با برنج مخلوط کرده و کنار بگذارید. در نیم ساعت آخر پخت گوشت خورش، نیمی از خلال بادام خیس خورده به علاوه 2 قاشق سوپ خوری زعفران دم کرده و پودر زیره سیاه را به خورش اضافه کرده و اجازه دهید آب خورش کاملاً جمع شود. تا جایی که حداکثر 4 تا 5 قاشق سوپ خوری آب داشته باشد. زرشک را شسته و در 50 گرم از کره تفت دهید و کنار بگذارید اگر مایل بودید میتوانید یک قاشق سوپ خوری شکر به آن اضافه نمائید. خلال پسته را شسته و خیلی سریع در یک قاشق سوپ خوری کره تفت دهید بقیه کره را ذوب کرده و آماده نگه دارید.
وقتی برنج شما کاملاً دم کشید در ظرف مقداری برنج ریخته کمی از قیمه روی برنج و دوباره مقداری برنج روی قیمه بکشید و در آخر با خلال های زرشک و برنج زعفرانی تزئین کرده و کمی کره روی آن بدهید و سرو کنید.