طرز تهیه عدس پلو مجلسی خراسان در کارگاه آشپزی کارال
مواد لازم برای طرز تهیه عدس پلو مجلسی خراسان در کارگاه آشپزی کارال :
مواد لازم | مقدار |
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
گوشت چرخ کرده مخلوط | 300 گرم |
کشمش پلویی | 250 گرم |
پیاز داغ | 5 قاشق سوپ خوری |
خرما (رطب) | 20 عدد |
روغن مایع | به میزان لازم |
روغن حیوانی یا کره | 2 قاشق سوپ خوری |
زیره سیاه | یک قاشق سوپ خوری |
زعفران (حل شده در آب) | 3 قاشق سوپ خوری |
پیاز (رنده شده) | یک عدد کوچک |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
آرد نخودچی | 2 قاشق سوپ خوری |
فلفل سیاه (پودر شده) | 1 قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه عدس پلو مجلسی خراسان در کارگاه آشپزی کارال :
برنج را شسته و به همراه مقداری آب و نمک برای 2 تا 3 ساعت خیس کنید، عدس را به مدت یک ساعت پس از شستن خیس کنید و در قابلمه کارال بپزید، آب اضافه را دور ریخته و عدس را آبکشی کنید. توجه داشته باشید عدس را نیم پز بردارید.
مقدار زیادی آب را در قابلمه کارال جوش آورده و برنج را به همراه یک قاشق سوپ خوری روغن مایع به آن اضافه کنید. نمک برنج را اندازه کرده تا برنج برای آبکشی آماده شود، عدس پخته را به برنج آبکشی شده اضافه کرده یک چهارم پیمانه روغن مایع و یک دوم پیمانه آب گرم را روی برنج ریخته کمی بهم بزنید.
ته دیگ دلخواه را آماده کرده و برنج و عدس را به ظرف اضافه کنید و بین لایه های برنج زیره سیاه بپاشید. در ظرف را ببندید و اجازه دهید بخار برنج بلند شود. سپس کمی آب و کره آب شده روی برنج بدهید. شعله را کم کرده و برنج را دم کنید. در این بین پیاز رنده شده را به گوشت، زردچوبه، نمک و آرد نخودچی اضافه کرده و ورز دهید و گوشت را سرگنجشکی کرده و در ماهیتابه گرم شده کارال سرخ کنید و کنار بگذارید. خرما را بدون هسته کرده کمی در تابه کارال تفت دهید. و بعد از آن کشمش شسته شده را کمی تفت داده و کنار بگذارید بعد از آماده شدن برنج زعفران را روی مقداری از برنج بدهید و برنج را با پیاز داغ، گوشت، برنج زعفرانی، خرما و کشمش تزئین کرده و سرو کنید.