طرز تهیه بادمجان فنری (الی نازیک ترکیه ای) در ظروف کارال
مواد لازم برای تهیه بادمجان فنری (الی نازیک ترکیه ای) در ظروف کارال :
مواد لازم | مقدار |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
بادمجان (بلند و کمی درشت) | 4 عدد |
پیاز ساطوری | 1 عدد متوسط |
پیاز رنده شده | 1 عدد متوسط |
جعفری (ریز شده) | 1/2 قاشق سوپ خوری |
سیر (ساطوری شده) | 3 حبه |
گوجه فرنگی (بدون پوست ساطوری شده) | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
پودر فلفل قرمز یا پولبیبر ترکیه | به مقدار لازم |
ادویه کاری | 1 قاشق مربا خوری |
پودر فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه بادمجان فنری (الی نازیک ترکیه ای) در ظروف کارال :
گوشت را با ادویه، پیاز رنده شده و جعفری ساطوری مخلوط کرده و ورز دهید و به شکل گلوله های کوچک درآورده و بعد از آن در دست پهن کنید و کنار بگذارید.
بادمجان را شسته و خشک کنید، تمام طول بادمجان ها را با چاقو برش داده به شکلی که برش ها عمیق باشد ولی بادمجان ها متلاشی نشود سپس بادمجانهای آماده شده را نیم ساعت در آب نمک قرار دهید. دوباره آنها را آبکشی کرده و خشک کنید.
هر قطعه از گوشت را در یک شیار بادمجان قرار داده و برشها را با گوشت پر کنید و به کمک انگشت روی بادمجان را صاف کنید. روغن را کمی داغ کرده بادمجانها را برای یک دقیقه سرخ کنید (البته این مرحله به دلخواه ست) . بادمجانها را کنار بگذارید و سس گوجه فرنگی را آماده کنید.
بعد از آماده شدن سس بادمجانها را در سس قرار داده و یک دوم پیمانه آب به سس و بادمجان اضافه کنید و اجازه دهید بادمجانها به همراه گوشت کاملاً بپزن و سس غلیظ شود. این غذا با نان و یا برنج سرو میشود.
سس گوجه فرنگی:
پیاز را کمی تفت داده به آن سیر ساطوری شده را اضافه کنید بعد از اینکه پیاز طلایی و سبک شد به آن رب گوجه فرنگی، ادویه کاری و پودر فلفل قرمز را اضافه کرده 30 ثانیه تفت دهید بعد از آن گوجه فرنگی ساطوری شده را اضافه کرده اجازه دهید کاملاً گوجه فرنگی بپزد اگر لازم بود 1 پیمانه آب اضافه کنید در آخر سس باید کاملاً کم آب باشد . در آخر نمک و فلفل سس را اندازه کرده و آن را در دستگاه مخلوط کن به شکل پوره درآورید.