این روزها همه ما در جریان این زندگی پر شتاب و صنعتی به اهمیت سلامت غذا در حفظ سلامت جسمی و روانی خود پی بردیم و متوجه شدیم که ریشه بسیاری از بیماری های خطرناک در “عدم سلامت” غذای مصرفی ما نهفته است .
متخصصان و پژوهشگران علمی و پزشکی در سال های اخیر به این نکته رسیدند که برای تضمین سلامت غذا، فقط کیفیت و نوع مواد اولیه دارای اهمیت نیستند، بلکه یکی از عوامل مهم بروز بیماری های مختلف در بدن ، برخی از ظروف پخت و پز آشپزخانه است ،این ظروف ، به تنهایی می توانند غذای پخته شده را مسموم نماید و یا در دراز مدت بر اثر کنده شدن روکش و یا ترکیب جنس ظرف با غذا ، عامل بروز بیماری های مختلف در بدن شوند. از طرفی بهداشتی بودن ظروف پخت و پز در طبخ غذای کودکان از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است، چرا که بدن کودکان در سنین رشد حساسیت بیشتری نسبت به آلودگی های غذا از خود نشان می¬دهد.
محققان سال ها به دنبال فرمولی خاص جهت ساخت ظروفی بودند که بدون هیچ نوع روکش ، رنگ ،لعاب و حتی تفلون باشد تا در کیفیت غذای پخته شده هیچ نوع تاثیری به همراه نداشته باشد.
ظروفی که حتی وقتی با سیم ظرفشویی شسته می شوند عمرشان افزایش یابد و از حیث طول عمر و مدت زمان استفاده از ظروف، بسیار مقرون به صرفه باشند (بیش از 10 سال)
این محققان از یک تجربه موفق در ساخت بدنه هواپیما کمک گرفتند : فرآیند هاردآنادایز یا کارال.
در حدود سال ۱۹۴۰ ، ایالات متحده آمریکا تکنولوژی هاردآنادایزد (اکسید سخت آلومینیوم ) را بر روی قطعات و کامپننت های هواپیما مورد استفاده قرار داد و در سال ۱۹۸۷ جهت جلوگیری از مصرف آلومینیوم و روکش مواد پلیمری مانند تفلون در ظروف آشپزخانه،این صنعت در ساخت ظروف آشپزخانه مورد استفاده قرار گرفت.
ظروف هاردآنادایز کارال ، هیچ نوع لایه و روکشی ندارند ، طعم غذا را تغییر نمی دهند و مواد مضری از خود به غذا پس نمی دهند. جایگاه اول صرفه اقتصادی را به خود اختصاص داده است، زیرا عمر ظروف هاردآنادایز بیش از ده سال بوده و در طول این مدت هیچ نیازی به بازسازی و ترمیم ندارند.
به دلیل انتقال یکنواخت و سریع حرارت، به هیچ وجه انرژی رسیده به ظرف از طریق شعله گاز هدر نمی رود و راندمان حرارتی 3 برابری نسبت به ظروف رایج در بازار در این ظروف دیده می شود بنابراین نیازی به استفاده از شعله زیاد جهت پخت و پز نبوده و به¬راحتی می توان با استفاده از یک سوم شعله نسبت به ظروف متداول اما با مدت زمان یکسان، غذا را طبخ نمود.
به خاطر این موارد است که ظروفی که با این تکنولوژی تولید می شود مورد تأیید اتاق بازرگانی و صنایع مونیخ آلمان، سازمان پژوهش¬های علمی و صنعتی ایران، سازمان ملّی استاندارد، جامعه مخترعین و مبتکرین و سازمان ملّی استاندارد بریتانیا قرار گرفته است.
ابتدا ایالت متحده امریکا و بعد آلمان تولید و عرضه این نوع ظروف را در دنیا آغاز کردند و از سال 1374 هجری شمسی شرکت کارال توسط دانشمند ایرانی دکتر سید مهدی میرمحمد صادقی و کارگران و متخصصان توانمند خود، تولید ظروف آشپزخانه هارد آنادایزد را در ایران رسماً آغاز نمود و ایران را به عنوان سومین کشور تولید کننده این ظروف به دنیا معرفی و این ظروف را در دسترس هموطنان عزیز قرار داد.
این شرکت موفق ایرانی قادر است ساليانه بیش از 500 هزار قطعه ظروف آشپزخانه توليد كند و در حال حاضر بيش از ۳۰ نوع ظرف با سایز هاي متنوع به بازار عرضه كرده است . شرکت کارال تنها تولیدکننده ظروف هاردانادایزد در خاورمیانه بوده و در ایران دارای نشان ملّی استاندارد می باشد.
برای حفظ سلامتی خود و اعضای خانواده بیشتر مراقب کیفیت و نوع طبخ غذای مصرفی مان باشیم.
کارال همراه شما در مسیر سلامتی
تحقیق و گردآوری : دپارتمان تحقیق و توسعه کارال
8 دیدگاه در “تاریخچه هاردآنادایز کارال”
سلام
وقت بخیر
من از مشتریان محصولات کارال هستم ولی چند وقتی هست یک سوال خیلی ذهنم رو درگیر کرده و اون اینه که مطمینم ظروف الومینیومی برای پخت و پز اصلا مناسب نیست چطور اکسید سخت الومینیوم ضرر نداره؟ تفاوتش چیه که مواد رد مثل الومینیوم در غذا ازاد نمی کنه؟ من قیمت محصولات برام مهم نیست فقط و فقط سلامت ظرف برام اهمیت داره، ممنون پاسخ بدید تا با خیال راحت مشتری شما بمونم
سلام، روز خوش.
همان طور که ذکر کردید جنس ظروف کارال هارد آنادایزد و یا اکسید سخت شده ی آلومینیوم هست، این بدین معناست که آلومینیوم طی فرآیند الکتروشیمیایی تبدیل به اکسید سخت آلومینیوم می شود و ماهیت آن به کل ثغییر می کند، همان طور که مشاهده می کنید این ظروف با این که هیچ روکشی ندارند مشکی رنگ هستند در صورتی که آلومینیوم نقره ای هست. از طرفی این جنس دارای تاییدیه بهداشت جهانی صنایع مونیخ آلمان می باشد زیرا سخت ترین نوع فلز بوده و به همین دلیل در بدنه هواپیما نیز از آن استفاده می شود و طبق تحقیقات صورت گرفته هیچ نوع ماده شیمیایی طی پخت و پز وارد غذا نمی شود.
با سلام. آیا ظروف کارال نجسب هستند؟
سلام دوست عزیز
ظروف کارال هیچ لایه و روکش تفلون و رنگ ندارد و جنس آن کاملا طبیعی و بهداشتی است و جهت ایجاد حالت نچسب باید قبل از شروع آشپزی ،ظرف را ابتدا به تنهایی گرم کنید
طرح تعويض ظروف كهنه با نو داريد؟
سلام دوست عزیز
خیر
درود.آیا این تبدیل از آلومینیوم به اکسید سخت آلومینیوم به صورت سطحی انجام میشه یا تمامی بدنهی ظرف به اکسید سخت آلومینیوم تبدیل میشه؟ و اگر این فرایند به صورت سطحی انجام میشه، ضخامت این لایه چند میلیمتر یا چند صدم میلیمتره؟ و عمر این لایه چقدره؟
سلام دوست عزیز
خیر سطحی نیست و تمام ظرف از اکسید سخت آلومینیوم است و بیرون و داخل ظرف یکی است