طرز تهیه آلبالو پلو در ظروف کارال
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو در ظروف کارال :
مواد لازم | مقدار |
برنج | 500 گرم |
آلبالو (مربا) | یک و یک دوم پیمانه |
گوشت (چرخ کرده) | 200 گرم |
پیاز داغ | یک قاشق سوپ خوری |
روغن | 50 گرم |
زعفران (سائیده) | یک قاشق چای خوری |
خلال پسته و بادام | جهت تزئین |
پیاز (متوسط) | یک عدد |
فلفل سیاه (پودر شده) | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
گلاب | به میزان لازم |
طرز تهیه آلبالو پلو در ظروف هاردانادایز کارال :
برنج را شسته و با کمی نمک و آب آن را برای 2 الی 3 ساعت خیس کنید. گوشت چرخ کرده را به همراه یک عدد پیاز متوسط رنده شده، کمی نمک و پودر فلفل سیاه خوب ورز دهید تا گوشت چسبنده و یکدست شود. گوشت را به شکل کوفته های ریز و یکدست درست کرده و در ماهیتابه کارال چرب کنار یکدیگر بچینید. سپس ماهیتابه کوفته ریزه را روی حرارت متوسط قرار داده و به آرامی کوفته ها را بدون اینکه به آب بیافتند سرخ کرده و کنار بگذارید.
مقدار مناسبی آب را جوش آورده و برنج را برای آبکش کردن آماده نمائید. ته قابلمه کارال را روغن ریخته و ته دیگ سیب زمینی بچینید (این ته دیگ دیرتر میسوزد). یک سوم از برنج آبکش شده را در ظرف ریخته و کمی مربای آلبالو بدون شیره روی آن بریزید. سپس لایه های بعدی را به همین کل تا آخر ادامه دهید. در آخر اگر مایل بودید مقداری از شیره رقیق آلبالو را روی برنج به همراه کمی کره آب شده ریخته و برنج را دم کنید. توجه داشته باشید که این پلو خیلی سریع میسوزد پس شعله حرارت را بسیار ملایم کرده و مدت زمان پخت را بالا ببرید.
زمان سرو برنج را در ظرف مخصوص سرو کشیده روی آن را با برنج زعفرانی، خلال پسته و خلال بادام خیس خورده به همراه کوفته ریزه ها تزئین کرده و در کنار مربای آلبالو اضافه سرو نمائید.