طرز تهیه شاکوتی مرغ هندی در کارگاه آشپزی کارال
مواد لازم برای طرز تهیه شاکوتی مرغ هندی در کارگاه آشپزی کارال :
مواد لازم ( برای خمیر ادویه ) |
مقدار |
نارگیل تازه (پوست گرفته) | 250 گرم |
زردچوبه | نصف قاشق مربا خوری |
فلفل قرمز قلمی بلند | 6 عدد خشک |
دانه گشنیز | 4 قاشق سوپ خوری |
دانه زیره سبز | 1 قاشق مربا خوری |
دانه رازیانه | 1 قاشق مربا خوری |
هل سبز | 6 عدد |
میخک (پودر شده) | نصف قاشق چای خوری یا 2 عدد |
چوب دارچین | 2 تکه کوچک |
بادیان رومی | 2 عدد |
جوز هندی | یک چهارم یک عدد |
خشخاش سفید | 2 قاشق سوپ خوری |
خمیر تمر هندی | 2 قاشق سوپ خوری |
روغن | 1 قاشق سوپ خوری |
پیاز (خلال باریک شده) | 1عدد |
زنجبیل تازه | 1 تکه 5 سانتی متری |
سیر | 7 حبه |
مواد لازم ( برای مرغ ) |
مقدار |
یک عدد مرغ (خرد شده) | یک کیلو و نیم |
نمک | به میزان لازم |
آبلیمو | 4 قاشق سوپ خوری |
پیاز (بسیار باریک خلال شده) | 2 عدد |
برگ کاری | 20 عدد (به دلخواه) |
تاریخچه: شاکوتی غذایی هندی الاصل از منطقه گوا می باشد و ریشه در فرهنگ پرتغال دارد. چیزی که این غذا را متمایز می کند بو دادن تمام ادویه ها قبل از آسیاب کردن آنهاست که مزه ای خاص و تند را به این غذا می دهد. این غذا تند است و مناسب دوران بارندگی مناطق استوایی درست می شود که از سرما خوردگی پیشگیری کند.
طرز تهیه شاکوتی مرغ هندی در کارگاه آشپزی کارال :
نارگیل تازه را پوست کنده، پوست دوم را نیز بگیرید و رنده کنید، بعد از آن در ماهیتابه کارال بزرگ بدون روغن، نارگیل را بو داده تا کمی قهوه ای شود. زردچوبه را اضافه کرده، کمی بو داده و از ظرف خارج کرده، کنار بگذارید.
در همان ماهیتابه فلفل قرمز، دانه گشنیز، زیره سبز، دانه رازیانه، دانه فلفل سیاه، هل سبز، میخک، دارچین، بادیان رومی و جوز هندی را بو داده تا عطر ادویه ها بلند شده و به مشام برسد. از ماهیتابه خالی کرده و در همان ظرف دانه های خشخاش را بو داده خالی کنید. ادویه ها را در آسیاب قهوه ریخته و پودر کنید.
در همان تابه کارال بزرگ کمی روغن ریخته پیاز، زنجبیل و سیر خرد شده را تفت دهید تا پیاز طلایی شود و بعد مخلوط پیاز را با نارگیل در آسیاب ریخته و آسیاب کنید. حدود 300 میلی لیتر آب اضافه کرده تا مخلوط به شکل خمیر درآید. خمیر ادویه را اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید.
مرغ خرد شده را در ظرفی گذاشته نمک و آبلیمو زده اگر مایل بودید کمی زردچوبه بزنید.
روغن را در تابه بزرگ و عمیق کارال گرم کرده، پیاز خرد شده را سرخ کنید. خمیر ادویه را اضافه کرده و برای 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید پیاز کاملاً و آرام باید سرخ شود.
تکه های مرغ را در تابه کارال قرارداده و حدود نیم لیتر آب اضافه کنید و هم بزنید. روی ماهیتابه را پوشانده و 25 دقیقه بپزید. در آخر اگر مایل بودید تمرهندی را در کمی آب هل کرده صاف کرده و به غذا اضافه کنید.
اگر برگهای کاری را استفاده میکنید آنها را سرخ کرده و روی غذا بریزید و به همراه برنج یا نان سرو کنید.