طرز تهیه پیده گوشت در کارگاه آشپزی کارال
مواد لازم برای طرز تهیه پیده گوشت در کارگاه آشپزی کارال :
مواد لازم ( برای خمیر ) |
مقدار |
مایه خمیر فوری | یک قاشق سوپ خوری |
شیر نسبتاً گرم | یک پیمانه |
شکر | یک قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
تخم مرغ | یک عدد |
روغن مایع | سه قاشق سوپ خوری |
آرد | 3 پیمانه |
مواد لازم ( برای رویه ) | مقدار |
گوشت چرخ کرده (کم چرب) | 300 گرم |
پیاز متوسط (خرد شده) | یک عدد |
سیر (خرد شده) | 2 حبه |
کره یا روغن مایع | 2 قاشق سوپ خوری |
زیره (پودر شده) | یک دوم قاشق چایخوری |
فلفل سیاه (تازه پودر شده) | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
جعفری تازه (خرد شده) | یک دوم پیمانه |
نعناع تازه (خرد شده) | 2 قاشق سوپ خوری |
آب لیمو سنگی | 2 قاشق سوپ خوری |
گوجه فرنگی (فیله شده) | یک عدد |
پنیر ماتزرلا (رنده شده) | یک پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
نشاسته | به میزان لازم |
طرز تهیه پیده گوشت در کارگاه آشپزی کارال :
برای تهیه خمیر، شیر ولرم را در ظرف مناسبی ریخته و مایه خمیر را در آن حل کنید. 5 دقیقه صبر کنید. تخم مرغ، شکر، نمک و روغن را اضافه کرده و به خوبی مخلوط نمایید. آرد را اضافه کرده و خمیر را به خوبی ورز دهید (درصورتی که خمیر شل یا سفت شود، یک دوم پیمانه آرد به آن اضافه یا کم کنید). خمیر را با کمی روغن چرب کنید، دستمالی مرطوب روی آن قرارداده و با پارچه دیگری روی ظرف را بپوشانید و حدود 30 دقیقه آن را در مکانی گرم استراحت دهید.
در این فاصله رویه را تهیه کنید. ابتدا کره را در ماهیتابه گرم شده کارال، روی حرارت ذوب کنید (یا روغن را گرم کنید). پیاز و سیر خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید.گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید. نمک، فلفل سیاه و پودر زیره را اضافه کرده و حدود 4 الی 5 دقیقه تفت دهید. سپس ماهیتابه کارال را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید مواد خنک شوند. گوجه فرنگی ها را خرد کرده و کنار بگذارید. مخلوط گوشت سرد شده، جعفری و نعناع خرد شده و آب لیمو سنگی را در ظرف مناسبی با هم به خوبی مخلوط کنید و کنار بگذارید. دمای فر را روی 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) قرار دهید.
هنگامی که خمیر استراحت کرد و حجم آن دو برابر شد، آن را روی سطح کار قرار داده و به دو قسمت کنید. هر قسمت را بصورت گلوله در آورید. هر خمیر را به شکل یک بیضی نازک به طول 45 سانتیمتری پهن کنید. خمیر را به سینی فر پوشیده شده با فویل انتقال دهید و روی آن کمی نشاسته بپاشید. (نشاسته اجازه نمیدهد مواد پر کننده خمیر را مرطوب سازند). نیمی از مخلوط گوشت را روی خمیر پخش کنید. نیمی از گوجه فرنگی های خرد شده را نیز روی مخلوط گوشت قرار دهید و نیمی از پنیر ماتزرلا را روی آنها بپاشید.کناره های پیده را تا کنید تا مطابق شکل درآید. تخم مرغها را کمی زده و با استفاده از برس روی کناره های پیده ها بمالید. مقداری از تخم مرغ را رویه گوشت بریزید. میتوانید قارچ خرد شده و فلفل قرمز هم روی پیده اضافه کنید. هر پیده را به مدت 25 دقیقه در فر قرار دهید تا برشته و طلایی شود.